Ekonomi

Bakan Dönmez, depremden etkilenen Hatay’ın kırsal mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle hasar gören Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı kırsal mahalleleri ziyaret ederek vatandaşların taleplerini dinledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından yaraların sarılması için bölge genelinde çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Depremden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Kırıkhan’da arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği belirtilen açıklamada, depremzedelerin ihtiyaçlarının giderildiği, kırsal mahallelerdeki vatandaşların ise yoğun bakıma alındığı belirtildi. ilçe merkezlerine ek olarak da yardım edildi.

Açıklamada, Bakan Dönmez’in Kırıkhan’ın kırsal ilçeleri Saylak ve Bektaşlı’da incelemelerde bulunduğu ve oradaki mahalle muhtarlarının taleplerini dinlediği paylaşıldı.

Mahallelerdeki enkazda inceleme yapan Dönmez’in, ilgili kişilere gerekli adımların atılması için talimat verdiği, ardından bölgede çadırların kurulduğu merkeze giderek vatandaşlarla sohbet ettiği kaydedildi.

Ziyaretin ardından İskenderun Afete Uyum Toplantısı’na Dönmez başkanlık etti.

haber-erzin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu