Ekonomi

Borsa yatırımcısının dikkatine! Verilen tarih

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,41 artışla 7 bin 982 puandan başladıktan sonra 8 bin puanın üzerinde kaldı.

Ekonomist Mustafa Aşkın, borsada yükselişin yılın ikinci yarısında başlayacağına dikkat çekti.

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Aşkın, para çekme işlemlerinin yeni durumların açılması için fırsat olabileceğini belirtti.

BORSASI İÇİN TARİH VERİLDİ

Aşkın, borsaya yabancı girişlerinin şu anda yeterli düzeyde olmadığını belirtti. “Yabancı yatırımcılar enflasyondaki düşüş eğiliminin güçlendiğini ve enflasyonla mücadele politikasında kararlılık görmek istiyor.” söz konusu. Fonların özellikle tahvil ve tahvillere geldiğini belirten Aşkın, yabancı yatırımcıların kısa vadeli süreçleri olduğunu söyledi. Aşkın, borsanın 8 bin 100 puanı aşması için yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. “Ciddi bir para akışına ihtiyaç var ve bunun seçimden sonra gerçekleşmesini bekliyorum.” dedi. Aşkın, yılın ikinci yarısından itibaren borsada olumlu bir hava beklediğini belirtti. “Kısa vadede 8 bin 100, 8 bin 200 ve 8 bin 250 puanları önemli direnç seviyeleri. Destek seviyeleri ise 7 bin 450, 7 bin 700 ve 7 bin 900 puan.”Bu destek seviyelerinin yeni bir durumun açılması için fırsat olabileceğini belirten Aşkın, borsa 30 ve borsa 50’deki hisselerin cazip olacağını vurguladı.

ALTININ GİDERİNİ MERKEZ BANKALARI BELİRLEYECEK

Aşkın, Merkez Bankalarının faiz kararlarının altın fiyatları üzerinde belirleyici rol oynadığını belirtti. “ABD’den gelen veriler çekirdek enflasyonda katılığın olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Fed’in faiz indirimine başlaması gecikecek gibi görünüyor.” söz konusu. Faiz indirimlerinin erteleneceği sinyallerinin altın fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Aşkın, ons altının hızlı bir şekilde 2 bin 50 doları kırması durumunda 2 bin 250 dolara yükseleceğine dikkat çekti. Aşkın, gram altının 2024 yılında 2 bin 500 liraya kadar çıkabileceğine dikkat çekti. “Para kazanmaktan ziyade birikimlerinizi kaybetmemeniz gereken bir yıl”söz konusu.

KAYNAK: HABER7

haberakpinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu