Sağlık

Yalnızları Üzecek Haber! Yeni Bir Araştırmaya Göre Yalnızlık Erken Ölüme Neden Oluyor

Yeni bir araştırma, yalnızlık duygusunu önlemek ve erken ölüm riskini azaltmak için insanların arkadaşlarını ve sevdiklerini en az ayda bir kez görmesi gerektiğini öne sürüyor. Detaylar için gelin…?

Kaynak:https://www.dailymail.co.uk/health/ar…

Yeni bir araştırma, yalnızlık duygusunu önlemek ve erken ölüm riskini azaltmak için insanların arkadaşlarını ve sevdiklerini en az ayda bir kez görmesi gerektiğini öne sürüyor.

Araştırmacılar, sevdiklerini nadiren gören veya hiç görmeyen kişilerin erken ölme olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.

Bilim insanları, kalabalık ailelerde yaşayanların bile başka insanlarla sık sık görüşmemeleri durumunda risk altında olabileceği konusunda uyarıyor.

Önceki çalışmalar yalnızlığın erken ölüm riskini artırdığını ortaya çıkarmıştı ancak uzmanlar farklı türdeki sosyal etkileşimlerin ne gibi etkileri olabileceğini araştırdı. Glasgow Üniversitesi’nden bir ekip, 450.000’den fazla kişi tarafından bildirilen beş farklı sosyal etkileşim türünü analiz etti.

Katılımcıların çalışmanın başlangıcında ortalama yaşı 57 idi ve yaklaşık 12 yıl boyunca takip edildiler. Aileleri veya arkadaşları tarafından ne sıklıkta ziyaret edildiklerini, haftalık grup etkinliklerine katılıp katılmadıklarını ve yalnız yaşayıp yaşamadıklarını bildirdiler.

Ayrıca kendilerini birine yakın hissedip hissetmedikleri ve ‘sıklıkla’ yalnız hissedip hissetmedikleri de soruldu.

Takip döneminde 33 bin 135 kişi hayatını kaybetti. BMC Medicine dergisinde yayınlanan analize göre, arkadaşları ve aileleri tarafından ayda bir defadan daha az ziyaret edildiğini bildiren bireylerin önümüzdeki 12 yıl içinde ölme ihtimalinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Araştırmanın ortak yazarı Jason Gill şunları söyledi: “İzole edilmiş, arkadaşlarını ve ailesini hiç görmeyen veya bunu ayda birden daha az sıklıkta yapan kişilerde riskin arttığı görülüyor. Yalnız ve izole edilmiş akrabaları ziyaret etmek, Son derece faydalı bir şey çünkü insanların en azından ayda bir ziyarete ihtiyacı var.” “Sonucuna ulaştık” dedi.

Dr. Foster, bulgularının nedeninin, sosyal izolasyondaki kişilerin daha fazla sigara içmek veya daha fazla alkol tüketmek gibi sağlıksız davranışlarda bulunması olduğunu söylüyor.

haberaladag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu